Nieuws

miljoenenfraude

Advocaat geschrapt voor miljoenenfraude

Het Hof van Discipline heeft een advocaat van het tableau geschrapt die miljoenenfraude pleegde. Ze vervalste daarvoor onder andere beschikkingen van een rechtbank, brieven van de Raad van State en facturen aan cliënten. 

Het hof bekrachtigt daarmee het oordeel van de Haagse raad van discipline. Naast de vervalste documentatie kocht de de 58-jarige advocaat sieraden bij een juwelier, maar betaalde die nooit. De advocaat liet cliënten in totaal ruim vier miljoen euro op de bankrekeningen van haar kantoor storten, waarvan ze onder meer een boot en poppenhuis kocht.

Volgens het hof is een schrapping de enige passende maatregel, omdat de advocaat ‘gedurende lange tijd zeer grof in strijd met de kernwaarden van de advocatuur heeft gehandeld en daarbij cliënten ernstig heeft benadeeld’. Het hof verwacht geen verandering in het gedrag van de advocaat.

In februari 2017 werd de advocaat al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden door Gerechtshof Den Haag. Hiertegen is de advocaat in cassatie gegaan.

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!