KEI

eerste KEI-zaak

Eerste KEI-zaak eindigt in schikking

De eerste zaak ingediend onder KEI-Rechtsvordering is in der minne geregeld. Dat meldt advocaat Hajo Coumou, die in deze zaak op 1 september 2017 de eerste procesinleiding digitaal indiende.

Coumou kroop op vrijdagochtend 1 september 2017 om middernacht achter zijn computer om de procedure bij de Rechtbank Gelderland aanhangig te maken. Om 00.32 voltooide hij de upload van zijn procesinleiding. Het bleek de eerste zaak van zestien ingediende KEI-zaken begin september.

Coumou laat vrijdag 13 april op Linkedin weten dat deze eerste KEI-zaak succesvol is afgerond. Het traject bevatte volgens Coumou ‘alle ingrediënten van een KEI procedure’, van digitale indieningen, mediation en een zitting tot een mondelinge deeluitspraak door de rechter.

De zaak eindigde na die mondelinge deeluitspraak uiteindelijk in een schikking.

Digitalisering

Op dezelfde dag dat de eerste KEI-zaak werd afgerond liet minister Dekker van Rechtsbescherming (VVD) de Tweede Kamer weten dat hij de digitalisering van de Rechtspraak een halt toeroept. Voor bestaande digitale procedures heeft die beslissing volgens de Rechtspraak geen gevolg.

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!