Andere media

Onrust over de AVG

Aan de vooravond van de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is zeventig procent van de MKB’ers er ‘nog niet klaar voor’. Ook sportclubs, scholen en huisartsen zitten te ploeteren met de nieuwe wettelijke vereisten. 

Advocaten en accountants, gemeenten en rechters moeten de naderende verplichtingen hebben zien aankomen, maar vermoedelijk bekruipt ook hen een zekere onrust. Zijn de verplichte registers klaar waarin staat welke persoonsgegevens voor welke doeleinden worden verwerkt en hoe zit dat met de Data Impact Assessment? Of zijn die in hun specifieke geval niet nodig? En wie wordt in hun organisatie benoemd tot Functionaris gegevensbescherming – is dat weer die oude privacyfunctionaris die altijd nee zei, of gaan ze op zoek naar een nieuwe?

Lees verder bij NJB.

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!