Artikelen

smart contract

Smart contracts worden volwassen

3 januari 2018

Automatische afhandeling van verzekerings­claims, aanspraken op zorg die zonder tussenkomst van derden geregeld worden. In 2018 breken dit soort smart contract‑toepassingen definitief door.

Lees meer

schuldenaar

Kwetsbare schuldenaar krijgt steeds meer mededogen

22 december 2017

De wetgever neemt het in het burgerlijk recht vaak op voor de zwakkere partij, net als de burgerlijke rechter. Barmhartigheid in het recht is echter niet vanzelfsprekend, zeker niet als de overheid schuldeiser is. Twee hoogleraren schreven er een preadvies over. Door Bendert Zevenbergen / Beeld Jiri Büller Bij een beslag moet de beslagene de beschikking kunnen […]

Lees meer

spraakmakende zaken

Spraakmakende Zaken 2017

22 december 2017

Het is zo langzamerhand traditie. In december biedt het Advocatenblad een overzicht van twaalf spraakmakende zaken uit het achterliggende jaar. Vier advocaten lichten hun zaak toe.

Lees meer

deken

De deken komt naar u toe

19 december 2017

Iedereen komt een keer aan de beurt, maar hoe gaat een kantoorbezoek eigenlijk in zijn werk? Op pad met de Limburgse deken Hans Vogels.

Lees meer

zendmast

De zendmast als speurhond

2 november 2017

Op grond van gegevens van een zendmast kan worden vastgesteld of een mobiele telefoon op een bepaald moment in de buurt was. Toch levert dat niet altijd waterdicht bewijs op. 

Lees meer

1 2 3 7