KEI

KEI fors vertraagd

Gelderland negeert vaste verhinderdata bij KEI-zittingen

8 maart 2018

De pilot met digitaal procederen in Gelderland toont onverwachte kinderziektes. Sommige rechters van de Rechtbank Gelderland doen alleen op één vaste dag in de week hun KEI-zittingen. Bij de dagbepaling houdt de rechtbank dan geen rekening met verhinderdata die partijen hebben opgegeven, blijkt uit ervaringen van verschillende advocaten.

Lees meer

KEI

De kostbare KEI-machine hapert

1 maart 2018

Digitaal procederen zou dit jaar in het hele land verplicht worden, was ooit de planning. Maar nu lijkt KEI terug naar de tekentafel te moeten. Hoe kan dat? Een reconstructie.

Lees meer

Sander Dekker

Dekker bezorgd om KEI

1 februari 2018

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming (VVD) maakt zich zorgen over de digitalisering van de rechtspraak. In een brief aan de Tweede Kamer zegt hij het zorgelijk te vinden dat architectuur en programmatuur van het systeem al moeten worden herzien nog voordat het landelijk is ingevoerd.

Lees meer

KEI fors vertraagd

Invoering KEI fors vertraagd

9 januari 2018

Het realiseren van digitaal procederen is complexer dan voorzien en kost meer tijd en geld. De invoering van KEI loopt daarom maanden tot jaren vertraging op. Dat blijkt uit de KEI-voortgangsreportage, die de Rechtspraak vandaag publiceerde.

Lees meer

KEI

Boek: KEI en niet-KEI gebundeld

3 november 2017

Het Compendium Burgerlijk Procesrecht: wie haalde zijn tentamen er niet mee? Voor procederen in zaken rondom KEI is er alvast een aparte uitgave.

Lees meer

digitaal procederen

KEI loopt lichte vertraging op

27 september 2017

De digitalisering van de rechtspraak, kortweg KEI genoemd, vergt wat meer tijd dan gepland. Het voornemen om digitaal procederen in het voorjaar van 2018 in alle arrondissementen verplicht te stellen, lijkt niet haalbaar.

Lees meer

dossierstructuur mijn strafdossier

Zestien zaken digitaal ingediend in eerste week KEI

7 september 2017

De oogst van de eerste week van KEI civiel 1.0 is zestien zaken. Dat laat de Raad voor de rechtspraak weten. Sinds 1 september is digitaal procederen verplicht bij de rechtbanken Midden-Nederland en Gelderland in handelszaken met een belang van meer dan 25.000 euro.

Lees meer

Rechtspraak

Rechtspraak viert begin van einde papier

12 juni 2017

Op het oog was het een gewone maandag, maar voor de Rechtspraak droeg 12 juni een licht historisch karakter. Op die dag ging bij de Nederlandse rechtbanken het verplicht digitaal procederen van start. Vanaf nu kost het geen vier dagen maar vier seconden om een zaak te beginnen.

Lees meer

digitaal procederen

Mogelijk bezettingsproblemen bij rechtbanken door KEI

17 mei 2017

De reorganisaties bij de rechtbanken, als gevolg van het verplicht digitaal procederen, gaan mogelijk tot bezettingsproblemen leiden bij de administraties. Dat schrijft minister Blok van Veiligheid & Justitie in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer

1 2 3