KEI

KEI-asiel

KEI-asiel gaat verder, maar zonder rechtstreekse koppeling

24 april 2018

De koerswijziging in de digitalisering die de Raad voor de rechtspraak twee weken geleden aankondigde maakt een eind aan de beoogde rechtstreekse koppeling tussen de systemen van de Rechtspraak en die van asieladvocaten. Het zogeheten Aansluitpunt komt er vooralsnog niet. Dat bevestigt de Rechtspraak.

Lees meer

blijft langer aan

Rechtspraak stelt digitale ambities bij 

19 april 2018

De Raad voor de rechtspraak liet vorige week weten dat KEI een reset krijgt. Wat betekent dat? Rechtspraak-voorzitter Frits Bakker licht het toe. ‘Als advocaat zul je weinig verschil merken.’ 

Lees meer

eerste KEI-zaak

Eerste KEI-zaak eindigt in schikking

17 april 2018

De eerste zaak ingediend onder KEI-Rechtsvordering is in der minne geregeld. Dat meldt advocaat Hajo Coumou, die in deze zaak op 1 september 2017 de eerste procesinleiding digitaal indiende.

Lees meer

vooralsnog onverantwoord

Dekker roept digitalisering Rechtspraak halt toe

14 april 2018

Minister Dekker van Rechtsbescherming (VVD) vindt het ‘vooralsnog onverantwoord’ om door te gaan met de digitalisering van de Rechtspraak op de nu voorgestelde manier. Dat heeft hij vrijdag laten weten aan de Tweede Kamer.

Lees meer

andere koers

Rechtspraak kiest andere koers voor digitalisering

10 april 2018

De digitalisering van de Raad voor de rechtspraak wordt eenvoudiger: hoofddoel wordt digitale toegankelijkheid van gegevens. Dat laat de Raad voor de rechtspraak aan minister Dekker van Rechtsbescherming (VVD) weten. Automatisering van de processen binnen de gerechten laat de Rechtspraak voor nu los.

Lees meer

andere koers

Gelderland negeert vaste verhinderdata bij KEI-zittingen

8 maart 2018

De pilot met digitaal procederen in Gelderland toont onverwachte kinderziektes. Sommige rechters van de Rechtbank Gelderland doen alleen op één vaste dag in de week hun KEI-zittingen. Bij de dagbepaling houdt de rechtbank dan geen rekening met verhinderdata die partijen hebben opgegeven, blijkt uit ervaringen van verschillende advocaten.

Lees meer

KEI

De kostbare KEI-machine hapert

1 maart 2018

Digitaal procederen zou dit jaar in het hele land verplicht worden, was ooit de planning. Maar nu lijkt KEI terug naar de tekentafel te moeten. Hoe kan dat? Een reconstructie.

Lees meer

vooralsnog onverantwoord

Dekker bezorgd om KEI

1 februari 2018

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming (VVD) maakt zich zorgen over de digitalisering van de rechtspraak. In een brief aan de Tweede Kamer zegt hij het zorgelijk te vinden dat architectuur en programmatuur van het systeem al moeten worden herzien nog voordat het landelijk is ingevoerd.

Lees meer

andere koers

Invoering KEI fors vertraagd

9 januari 2018

Het realiseren van digitaal procederen is complexer dan voorzien en kost meer tijd en geld. De invoering van KEI loopt daarom maanden tot jaren vertraging op. Dat blijkt uit de KEI-voortgangsreportage, die de Rechtspraak vandaag publiceerde.

Lees meer

KEI

Boek: KEI en niet-KEI gebundeld

3 november 2017

Het Compendium Burgerlijk Procesrecht: wie haalde zijn tentamen er niet mee? Voor procederen in zaken rondom KEI is er alvast een aparte uitgave.

Lees meer

1 2 3 4