Nieuws

Zuidas

NVSA naar rechter om sleepwet als deze niet gewijzigd wordt

23 maart 2018

De Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA) stapt samen met andere organisaties naar de rechter om de zogenaamde ‘sleepwet’ ongeldig te laten verklaren als de wet niet wordt ontdaan van bepaalde onderdelen. Dat laat voorzitter Jeroen Soeteman desgevraagd weten.

Lees meer

e-Court

Dure overheidsrechtspraak werkt ‘concurrentie’ in de hand

23 maart 2018

De snelle groei van de digitale arbiter e-Court heeft de overheidsrechtspraak stevig wakker geschud, zo bleek tijdens een debat afgelopen donderdag. Wanneer de overheidsrechter zo kostbaar en moeilijk toegankelijk blijft, is de opkomst van commerciële rechtspraak onvermijdelijk, met als risico mogelijk verlies van juridische waarborgen.

Lees meer

Blog OvJ Bos over wraking valt slecht onder strafrechtadvocaten

22 maart 2018

Een blog van officier van justitie Greetje Bos heeft tot ophef geleid onder strafrechtadvocaten. Bos stelt dat advocaten misbruik maken van procesrecht. ‘Heel jammer. Ze doet de advocatuur volstrekt te kort,’ reageert Jeroen Soeteman van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA).

Lees meer

CvT: Uitkomst aanpak recidive soms onbevredigend

22 maart 2018

De uitkomst van de aanpak van recidive is in het licht van de bescherming van rechtzoekenden soms onbevredigend. Dat stelt het college van toezicht van de Nederlandse orde van advocaten in het jaarverslag over 2017.

Lees meer

Minder klachten geregistreerd bij dekens

22 maart 2018

In 2017 zijn 2.245 klachten over advocaten geregistreerd bij de verschillende lokale dekens. Dat is een daling van 2,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, blijkt uit het verslag van werkzaamheden dekenberaad 2017.

Lees meer

Vrouwe Justitia

Nieuwe leden Gemeenschappelijk Hof van Justitie

19 maart 2018

De ministerraad heeft mr. S. Verheijen, mr. F. Giebels-Wannyn en mr. F. Gerard benoemd tot leden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 

Lees meer

kantoorbezoek

Schorsing om frustreren kantoorbezoek

16 maart 2018

Een advocaat is door de raad van discipline in Den Haag drie weken voorwaardelijk geschorst, onder meer omdat ze met een verhuistruc probeerde te ontkomen aan een dekenbezoek. 

Lees meer

schrapping

Schrapping na tien jaar te weinig PO-punten

15 maart 2018

Een advocaat die sinds 2008 heeft geweigerd tijdig te voldoen aan de opleidingsvereisten van de Verordening op de advocatuur (Voda) is in januari geschrapt. Dat blijkt uit een tuchtuitspraak die deze week werd gepubliceerd.

Lees meer

recidive

Minder recidive bij High Impact Crimes

14 maart 2018

Daders van zogenaamde High Impact Crimes (HIC), zoals overvallen, woninginbraken en geweldsdelicten, gaan steeds minder opnieuw de fout in. Dat blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC).

Lees meer

1 2 3 175