Nieuws

procesfinanciering

Liesker verzamelt drie miljoen voor procesfinanciering

17 januari 2018

Het Bredase Liesker Procesfinanciering heeft bijna drie miljoen euro opgehaald om verder uit te kunnen breiden. Het bedrijf hoopt daarmee tegemoet te komen aan het groeiend aantal aanvragen voor de financiering van kansrijke claims. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Lees meer

geschrapt

Advocaat geschrapt wegens nalatige kantoorvoering

17 januari 2018

Op basis van niet nakoming van toezeggingen, het behalen van onvoldoende opleidingspunten en een uiterst zorgwekkende financiële situatie heeft het Hof van Discipline een advocaat maandag geschrapt van het tableau. Daarbij is de advocaat met onmiddellijke ingang voor onbepaalde tijd geschorst voor de uitoefening van zijn praktijk.

Lees meer

No Surrender

Kamervragen over videorubriek van No Surrender voorman

16 januari 2018

Henk Kuipers, voorman van motorclub No Surrender, begint Vraag het Henk, een online videorubriek. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg heeft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming, VVD) gevraagd of Kuipers, die momenteel in voorarrest zit, dat wel mag doen.

Lees meer

OM bundelt verkeersovertredingen

OM bundelt verkeersovertredingen voor hogere straffen

16 januari 2018

Het Openbaar Ministerie wil automobilisten die zich regelmatig schuldig maken aan verkeersovertredingen harder aanpakken. Daarom is een nieuwe werkwijze in Midden-Nederland geïntroduceerd. Verkeersovertredingen van veelplegers worden gebundeld aan de rechter voorgelegd, om hogere straffen te kunnen eisen.

Lees meer

2018 Report on the State of the Legal Market

Markt voor advocatuur verandert snel in de VS

15 januari 2018

De markt voor advocaten in de Verenigde Staten verandert en het tempo waarin dat gebeurt versnelt. Advocatenkantoren die dit negeren verliezen steeds meer marktaandeel. Dat concluderen Georgetown University en uitgeverij Thomson Reuters in hun 2018 Report on the State of the Legal Market.

Lees meer

honderd jaar Advocatenblad

100 Jaar Advocatenblad: Voor de bloei der advocatuur

15 januari 2018

Het Advocatenblad bestaat op maandag 15 januari precies een eeuw. Het blad heeft in die honderd jaar een flinke ontwikkeling doorgemaakt in vorm en inhoud. De doelstelling van toen staat nog altijd overeind: ‘Bijdragen tot het bestaan eener voor haar taak zoveel mogelijk berekende advocatuur’.

Lees meer

Frits Bakker

Rechtspraak-voorzitter Bakker: ‘De rechtsstaat is kwetsbaar’

11 januari 2018

De drie staatsmachten lijken nu vaker elkaars concurrenten in plaats van rechtsstaatpartners. Ze zijn alle drie nodig om de kwetsbare rechtsstaat te beschermen. ‘We zitten misschien niet in hetzelfde team, maar we spelen wél dezelfde wedstrijd,’ zei Bakker tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Raad voor de Rechtspraak.

Lees meer

1 2 3 167