Rotterdamse junior advocates (0 tot 7 jaar ervaring) zich binnenkort voor 1 jaar laten koppelen aan senior advocates (meer dan 10 jaar ervaring) die optreden als mentor, coach, klankbord en collega tegelijk. Dit Rotterdamse mentorproject Ma-donna heeft als doel de uitstroom van vrouwen in de advocatuur te verminderen. Initiatiefneemster Elin Hilwig (Collet advocaten, Rotterdam) is zelf junior advocate, met Zweedse roots. Ze vertelt dat in Zweden al een dergelijk project bij de Orde loopt. ‘De reacties van de deelnemers daar zijn zo positief dat ik besloot dit ook in Nederland op te zetten.’ Vanaf april kunnen advocates voor een jaar met elkaar worden gematcht, om maandelijks contact te hebben over bijvoorbeeld carrièrestappen en work-life balance of om ervaringen en adviezen uit te wisselen. ‘In Zweden zijn ze veel verder met emancipatie en gedrevener om vrouwen naar de top te krijgen. Veel Nederlandse vrouwen vinden dit maar onzin. Ze hebben niet in de gaten dat er barrières zijn die je verhinderen hogerop te komen. Terwijl je niet kunt groeien als je de mores niet kent’, aldus Elin. Het traject wordt ondersteund door de Raad van Toezicht Rotterdam en de diversiteitscommissie van de Nederlandse Orde van Advocaten en is kosteloos.

• De eerste bijeenkomst: 27 april, 16.30 uur, Nauta, Rotterdam.
Meer info: [email protected]

Advertentie