‘De instroom is het grootst na vakanties, dan nemen mensen de tijd om na te denken’, aldus de headhunter. Mooi dat deze special voor de zomervakantie verschijnt: kunt u, als u erover denkt van baan te veranderen, daarbij handig van de tips van de headhunter gebruik maken.
Nadenken kan ook over de Beroepsopleiding. Voor de Orde onderzoekt de Commissie-Kortmann hoe het verder moet met de Beroepsopleiding advocatuur. Maar hoe denken de stagiaires er eigenlijk zelf over? Het Advocatenblad bracht een groep stagiaires bij elkaar en peilde hun meningen.
Hoe treden de advocatenkantoren de beginners in de advocatuur tegenwoordig tegemoet? Als een verwende generatie einstein, of als serieuze kandidaten die de lat behoorlijk hoog leggen – al zien ze het partnerschap steeds minder als zaligmakend?
Hoe hou je de goede advocaten binnen, wat zou je kunnen hebben aan de HBO-jurist, moet je als advocaat werkelijk de hele tijd pitchen en recepties afgaan – dat zijn de vragen waarop deze special antwoorden geeft. Zodat u het deze zomer niet allemáál zelf hoeft te bedenken.

(Red.)

Advertentie