Twitter is niet alleen interessant voor narcisten als Maxime Verhagen, Ronald Giphart en Stephen Fry, maar kan ook een doeltreffend medium voor de advocatuur zijn. In de VS heeft althans driekwart van de advocatenkantoren een twitteraccount en individuele advocaten maken er gretig gebruik van. Ook de Amerikaanse technoloog-jurist Richard Susskind pleit ervoor in zijn boek The End of Lawyers?
Dat Twitter in wezen een grote online-kroeg is, zonder bier en het gehele etmaal open, bleek uit de reacties die Guardian-journalist Neil Rose kreeg op zijn online gestelde vraag wat het belang van Twitter is. De Engelse bedrijfsjuriste Melanie Hatton twitterde terug dat ze via deze weg bepaalde juridische documenten op het spoor was gekomen, terwijl de Amerikaanse advocate June Casalmir beweerde mensen te hebben ontmoet met wie ze zou kunnen samenwerken. Arbeidsjuriste Catrin Mills vond zo een juridische uitgever. De Law Society, de Engelse Balie, gebruikt Twitter om contact te houden met haar leden. En sinds kort twittert ook de Nederlandse Orde.
(PvIJz)

Advertentie