Hasina Patel, de 32-jarige weduwe van het meesterbrein van de Londense metroaanslagen kan niet rekenen op gefinancierde rechtshulp. Hasina Patel wil de op handen zijnde inquest, onder leiding van onderzoeksrechter Heather Hallett naar de achtergronden van de terreurdaden, gebruiken om deskundigen te ondervragen over de motieven van haar echtgenoot Mohammad Sidique Khan. Deze blies zichzelf en zes passagiers op in de metro nabij Edgware Road. Na de aanslagen doken er beelden op waarop de terrorist zijn motieven onderbouwt. Het hooggerechtshof bepaalde dat de minister van justitie Patels verzoek terecht had geweigerd. De rechters wezen er fijntjes op dat de strenggelovige Patel, die een maand na de aanslagen een miskraam kreeg, de afgelopen vijf jaar hardnekkig geweigerd heeft om de autoriteiten te helpen bij het onderzoek. De nabestaanden van de 52 slachtoffers ontvangen wel gefinancierde rechtsbijstand, een uitzonderlijke situatie waar de Access to Justice Act gelegenheid toe biedt. Patels advocaat was teleurgesteld over dit onderscheid. Hij beschouwt zijn cliënt ook als slachtoffer. De Law Society wilde niet op deze zaak reageren.

(PvIJz)

Advertentie