‘Succesvoller dan het WK-bid’. Zo noemt advocaat Michiel Groenland (Benvalor Advocaten en Belastingadviseurs) het feit dat Nederland van 23 tot 27 augustus 2011 het 49ste jaarcongres van de Association Internationale des Jeunes Advocates (AIJA) mag organiseren. ‘We hebben Amsterdams ingezet: zelfverzekerd en met wat bluf. Potentiële tegenkandidaten zoals Barcelona, Praag en Buenos Aires hielden het snel voor gezien.’
AIJA is een internationale vereniging voor advocaten jonger dan 45 jaar, en telt 150 Nederlandse leden. Groenland is voorzitter van het twaalfhoofdige organisatiecomité. Hij noemt AIJA congressen ‘uniek in de combinatie wetenschappelijk en gezamenlijk sociaal programma, waar iedereen aan deelneemt’. Een specifiek thema heeft het congres niet, al komt het logo met de fiets wel steeds terug in de promotie. ‘We fietsen er ook mee rond’, zegt Groenland. Hij verwacht tussen de 600 en 750 advocaten uit circa tachtig landen. Het congres staat ook open voor niet-AIJA leden, mits ze jonger zijn dan 45 jaar.

Michel Knapen

Advertentie