Ambtenaren die juridische adviseurs inschakelen, letten vooral op hun deskundigheden. De tarieven die advocatenkantoren in rekening brengen speelt dan een kleine rol, zo blijkt uit een onderzoek van Sdu Uitgevers, dat rijks-, provinciale en gemeenteambtenaren hierover ondervroeg. Opmerkelijk genoeg zijn overheden achteraf, als de factuur eenmaal op de mat is gevallen, juist ontevreden over de hoge kosten. Daar staat weer tegenover dat ambtenaren vinden dat de kantoren hoog scoren op competentie.
Vooral Trip Advocaten & Notarissen doet het goed. Ambtenaren plaatsen dit kantoor in Noord-Nederland op één, op de voet gevolgd door AKD en Pels Rijcken. Trip excelleert in integriteit, AKD en Pels Rijcken worden vooral gevraagd vanwege hun reputatie. Alle drie behalen ze de laagste score op tarieven. Duur staat kennelijk gelijk aan ‘goed’.

Advertentie