Als De Stand van de Advocatuur 2011 iets duidelijk maakt, is het wel dat het dit jaar lastig is eenduidige trends te ontwaren in de Top 10 van kantoren.

Zorgde de bekendmaking van De Stand van de Advocatuur, het jaarlijkse trendonderzoek van Sdu Uitgevers, vorig jaar nog voor een verrassing, dit jaar is alles terug bij het oude. NautaDutilh nam de koppositie in de top 50 van advocatenkantoren over van De Brauw Blackstone Westbroek. En daarmee  is het kantoor terug op de plek die het inneemt sinds de eerste uitgave van De Stand van de Advocatuur zestien jaar geleden.  Verder blijkt dat trends in de top 10 van kantoren moeilijk waarneembaar zijn: het ene kantoor noteert een daling van het aantal advocaten (naast De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff Buruma, Allen & Overy, Stibbe, CMS Derks Star Busmann en Clifford Chance), de andere kantoren (NautaDutilh, Loyens & Loeff, AKD en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn) noteren een stijging.

Dealmaker
Barbara van Hussen van DLA Piper werd tijdens de presentatie in het Amsterdamse WTC gehuldigd als winnaar van de Gouden Zandloper M&A 2011. Deze prijs wordt uitgereikt aan de advocaat die zich heeft onderscheiden op het terrein van fusies en overnames in Nederland. Van Hussen ontving de prijs omdat zij in 2010 de meeste (15) deals in Nederland heeft begeleid. In de nieuwsbrief Advocatie noemt Van Hussen de prijs ‘de kroon op het werk. Het is voor ons het bewijs dat de DLA Piper-benadering bij het begeleiden van en adviseren bij transacties tot succes leidt. We gaan dit succes met alle teamleden delen die zich hier elke dag met hart en ziel voor inzetten.’

Mark Maathuis

Advertentie