Willem Bekkers, van 2007 tot 2010 algemeen deken van de Orde, werd deze maand Officier in de Kroonorde vanwege zijn invloed op de Belgische advocatuur. Deze was volgens Jo Stevens, voorzitter van de Orde van de Vlaamse Balies, die de laureaat op de Belgische residentie in Den Haag toesprak, ‘nauwelijks te overschatten. Mr. Bekkers heeft bij talrijke gelegenheden zijn waardering voor de Belgische advocatuur en rechtswereld onderstreept en in woorden en daden zijn interesse voor de Belgische praktijk en jurisprudentiële oplossingen omgezet in voorstellen aan zijn bestuurscolleges. Hij kan zonder meer beschouwd worden als de ambassadeur van de Belgische rechtswereld in Nederland.’
Bekkers ontving de onderscheiding uit handen van de Belgische ambassadeur in Nederland, Frank Geerkens.

Advertentie