De Pakistaanse advocaat Parvez Aslam Choudhry, voorzitter van Legal Aid for Destitute and Settlement wordt met de dood bedreigd. Zijn organisatie zet zich in voor arme gedetineerden en verzet zich bovendien tegen discriminerende wetten in Pakistan, in het bijzonder wetten met betrekking tot godslastering. Deze wetten hebben tot doel de islam te beschermen, maar zijn betrekkelijk vaag en worden veelal aangewend door de autoriteiten om religieuze minderheden dwars te zitten en te vervolgen. De belangrijkste aanleiding tot de bedreigingen jegens Parvez is dat hij een christen, Younis Masih, verdedigt die beschuldigd wordt van godslastering, en hiervoor de doodstraf opgelegd kan krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de aantijgingen tegen Younis niet terecht. De bedreigingen van Parvez begonnen tegelijkertijd met de start van het proces van Younis.

Download artikel als PDF

Advertentie