Met een paar tikken op zijn glas opent algemeen deken Jeroen Brouwer even na tienen de bijeenkomst. Meer dan zeventig afgevaardigden, van wie velen voor het eerst, vergaderen op de bovenste verdieping van de Utrechtse Jaarbeurs. Na de mededelingen, onder andere dat de door Justitie toegezegde verhoging van de toevoegingsvergoedingen vertraging oploopt, staat no cure no pay op de agenda. Brouwer schetst voor de nieuwe afgevaardigden in vogelvlucht de geschiedenis. Die begon in 2002 met de uitspraak door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dat het verbod op resultaatafhankelijke beloning voor letselschadeadvocaten in strijd is met de mededingingswet. Ter versoepeling van het verbod heeft de Algemene Raad daarom een experiment in letselschadezaken voorgesteld dat moet leiden tot een ruimere toegang tot het recht.

Download artikel als PDF

Advertentie