Afgelopen voorjaar heeft Blauw Research te Leiden in opdracht van Elsevier Juridisch (uitgever van het Advocatenblad en Orde van de Dag) en de Orde onderzoek gedaan naar het leesgedrag en de leesbehoefte van lezers van Advocatenblad en Orde van de Dag. Daaruit bleek dat advocaten het blad goed waarderen (met gemiddeld een 7,4) en dat de actualiteit van de Orde van de dag, dat wordt gelezen door tweederde van alle advocaten, bijzonder op prijs wordt gesteld. Wat de actualiteiten aangaat: de actualiteitenrubriek waarin dit bericht is opgenomen wordt het best gelezen, door 63% van de advocaten namelijk, tegenover 60% die de juridische artikelen en artikelen over de beroepspraktijk leest. Het blad wordt nog altijd door vrijwel alle advocaten gelezen; slechts 2% leest het niet. Gemiddeld leest men een half uur per nummer.

Download artikel als PDF

Advertentie