Wanneer Sherman McCoy, de hoofdpersoon in Tom Wolfe’s The Bonfire of the Vanities, na een ongeluk in de Bronx is doorgereden, is dat voor Justitie een niemendalletje. Totdat een machtige lobby van afro-americans op gang komt onder leiding van de zwarte dominee Reverend Bacon. Er volgt een media-offensief en het wordt plotseling een political case. Een kansarme zwarte minderjarige is doodgereden door een rijke blanke yup.Kort daarop wordt McCoy gearresteerd door een publiciteitsgeile District Attorney en handcuffed voorgeleid, voor het oog van de camera’s. De beschuldigingen worden steeds zwaarder. Onder druk van de zware lobby roept de DA uiteindelijk dat hij voor manslaughter gaat. De District Attorney wordt gedreven door de kiezersgunst van de bevolking in The Bronx en hij lonkt naar het burgermeesterschap van New York.

Download artikel als PDF

Advertentie