Geen wet of rechtsregel dwingt partijen ertoe een opdrachtovereenkomst schriftelijk aan te gaan, aldus de Rechtbank Almelo. Hoewel het Almelose advocatenkantoor Spoor & Hoekman de opdracht van een plaatselijke cliënt niet heeft laten bevestigen, moet die cliënt de openstaande rekeningen daarom toch betalen. De cliënt is de enige aandeelhouder en bestuurder van een besloten vennootschap, waarmee het advocatenkantoor een langdurige zakelijke relatie heeft. Voor de ondernemer privé heeft het kantoor voor in totaal 35.000 euro aan werkzaamheden verricht ten behoeve van een echtscheidings- en alimentatieprocedure. De cliënt heeft het merendeel van de rekeningen ‘gaaf en onvoorwaardelijk’ erkend. De aan de bv gestuurde facturen heeft hij behouden zonder deze aan te vechten. Door financiële problemen is hij pas op het laatst gaan sputteren. De rechtbank vindt geen van de argumenten overtuigend en veroordeelt de cliënt tot betaling van de hoofdsom en bijkomende kosten.

Download artikel als PDF

Advertentie