De Engelse supermarkt Co-op heeft het afgelopen jaar winst gemaakt met zijn juridische dienstverlening. Terwijl het idealistische concern als geheel de omzet zag dalen, maakte de nieuwe juridische tak drie procent winst. Nadat zo’n vijf jaar geleden de gevolgen van de Big Bang merkbaar werden in de Britse juridische wereld, begon de Co-op met het verlenen van juridische diensten, zoals zaken die betrekking hebben op arbeidsrecht, erfrecht en huurrecht. Tevens doet het letselschadezaken, bijvoorbeeld voor consumenten die in een supermarkt over een druif uitglijden. Het aantal juristen op deze afdeling is gaandeweg gestegen van 150 naar 400. De Co-op maakt actief reclame voor deze diensten, onder meer op haar eigen radiozender die in de supermarktfilialen te beluisteren is.

Download artikel als PDF

Advertentie