De Law Firm School wil de opleiding toegankelijk maken voor stagiaires van buitenaf. Maar de onenigheid over het vrijstellingenbeleid van de Algemene Raad blijft voortbestaan. Dit bleek tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden op 22 september in Breda. Volgens Lineke Bruins van de Haagse fractie lost het openstellen van de Law Firm School het bezwaar van de closed shop niet op. ‘Wij vinden het principe van een vrijstellingenbeleid onjuist. Gezien de aard van het beroep is er behoefte aan een gemeenschappelijk basis. Of je moet de Law Firm School daadwerkelijk voor alle stagiaires in Nederland openstellen. En dan zou er ook geen sprake zijn van een vrijstelling.’ Algemeen deken Jan Loorbach: ‘Initiatieven die op kwaliteit gericht zijn, moeten de ruimte krijgen.’ De Algemene Raad bezint zich op volgende stappen en komt op het onderwerp terug.

Download artikel als PDF

Advertentie