Marjan van der List nieuw AR-lid
‘We moeten als advocatuur aangesproken kunnen worden op een hoog niveau van dienstverlening. Ook daarom moet de beroepsop-leiding worden verbeterd.’ Dit zegt Marjan van der List, vanaf 1 oktober lid van de Algemene Raad van de Orde. Ze is al ruim 25 jaar advocaat en tegenwoordig eenpitter in Amsterdam met een praktijk hoofdzakelijk op het gebied van vastgoed en familierecht. Ze doet de AR-portefeuille opleiding. ‘Ik was lid van de Commissie-Kortmann en eerder betrokken bij de beroepsopleiding als lid examencom-missie en curatorium. Ik zit voor de Orde vaak in de opleidingshoek. Deze portefeuille voelt als een logisch vervolg daarop. Het is een uitdaging om de voorstellen van de Commissie-Kortmann te realiseren.’

Waarom wordt bij willekeurig welk probleem steeds geroepen dat de opleidingseisen moeten worden verhoogd?
‘Ik weet niet of dat telkens wordt geroepen. In ieder geval ónze beroepsopleiding moet en kan beter. Dat vinden de stagiaires zelf ook. Sommige delen van de opleiding voegen nu niet veel toe aan de rechtenstudie.’

Download artikel als PDF

Advertentie