Cora Nieuwenhuizen van de VVD schrijft op haar website dat zij ‘heel veel positieve’ reacties heeft gekregen na de uitzending bij Pauw & Witteman op 5 december, naar aanleiding van haar uitspraak dat asieladvocaten asielzoekers aanraden om leugens te vertellen. Als je googelt op ‘asieladvocaten’ (eventueel in combinatie met ‘vvd’) is te lezen om wat voor – overwegend beschamende – reacties het gaat. Hier zijn mensen aan het woord die kennelijk niet weten waarover zij het hebben. Persoonlijk ken ik niemand die zijn cliënten aanraadt om leugens te vertellen, het zou onze cliënten kunnen schaden. Collega Gerda Later heeft haar op tv gedegen van repliek gediend, maar de toon is weer eens gezet… het bashen van asielzoekers en vreemdelingen is in het huidige politieke klimaat immers gemeengoed en mevrouw Van Nieuwenhuizen c.q. de VVD hebben hun punt gemaakt. Ik ben van mening dat onze beroepsgroep hiermee – ten onrechte – ernstig in diskrediet wordt gebracht en nodig met name onze deken uit om het voor ons op te nemen.

 

 

 

Download artikel als PDF

Advertentie