Tegen drie advocaten van het Haagse kantoor GMW Advocaten zijn eind vorige maand door het OM bij de rechtbank in Den Haag werkstraffen van tachtig uur geëist wegens belastingfraude en gebruik van valse facturen. Ook zouden de vrouw en twee mannen boetes van tussen de 15.000 en 23.000 euro moeten betalen. De boetes zijn gelijk aan de fraudebedragen. De advocaten hebben vanaf 2003 enkele jaren lang met valse facturen privéuitgaven in de boekhouding van de zaak verwerkt. Op de nota werd het kantooradres vermeld en zo werden konijnenhokken, douchewanden en etentjes met de kinderen op de zaak gedeclareerd. De advocaten liepen tegen de lamp toen een gedupeerde kantoorgenoot deze gang van zaken aan de Belastingdienst meldde.

               
Het OM nam het de drie advocaten, waaronder een echtpaar, zeer kwalijk dat zij onjuiste rekeningen hebben gevraagd. ‘Een woninginrichter zal bij een advocaat eerder geloven dat het een geoorloofde handeling is.’ De drie advocaten, die de strafzaak niet bijwoonden, werden onlangs door de Orde geschorst voor twee maanden waarvan zes weken voorwaardelijk.

 

Download artikel als PDF

Advertentie