Tijdens het zwangerschapsverlof op de hoogte blijven van alles wat reilt en zeilt op kantoor: de ene advocaat moet er niet aan denken, terwijl de ander daags na de bevalling al weer zit te dicteren. Om de juiste balans te vinden, heeft men bij het  Canadese kantoor McCarthy Tétrault een buddysysteem op poten gezet. Advocaten krijgen wekelijks telefoontjes met updates en treffen – eventueel met kind – hun buddy op gezette tijden voor meer inhoudelijke gesprekken, die in frequentie toenemen naarmate het verlof vordert.

Volgens partner Tara Piurko is het programma vooral niet bedoeld haar het bestaan als ‘werkende moeder’ te leren. ‘Het gaat erom dat ik feeling houd met mijn werk en mijn carrière, waar ik al die tijd zo hard voor heb gewerkt. Ik paste ervoor om op de eerste dag na mijn zwangerschap vanaf nul te moeten beginnen. En op het moment dat ik bezig was mijn kind voor te bereiden op het kinderdagverblijf, vond ik het de hoogste tijd mijzelf ook klaar te gaan maken voor de terugkeer naar kantoor.’

 

Download artikel als PDF

Advertentie