Rein Jan Hoekstra onderzoekt hoe lokale dekens het toezicht uitoefenen. Zijn werkzaamheden zijn vanaf vandaag te volgen op de site toezichtadvocatuur.nl.

Vandaag is de website http://www.toezichtadvocatuur.nl/ gelanceerd. Via deze site houdt interim-rapporteur Rein Jan Hoekstra, voormalig lid van de Raad van State, geïnteresseerden op de hoogte van zijn werkzaamheden. Sinds februari 2012 onderzoekt hij hoe lokale dekens het toezicht op de advocatuur uitoefenen. Ook kan men hem via de site ervaringen met het lokale toezicht op advocaten melden.

Hoekstra rapporteert over de kwaliteit, objectiviteit en integriteit van het toezicht op advocaten. Nu wordt dat toezicht uitgeoefend door de lokale dekens. Doel van zijn rapportage: de werking van het toezicht inzichtelijk maken.

Eind dit jaar publiceert hij zijn bevindingen en aanbevelingen ter verbetering op de nieuwe website.

Advertentie