De declaratie van advocaat Gijs Verkruisen in de zaak-Thomas is niet te hoog, oordeelde de Amsterdamse Raad van Toezicht op 17 januari. Het bestede aantal uren – 338 – is ‘alleszins redelijk’ in een complexe en bewerkelijke zaak als deze. Ook de uurtarieven zijn gezien de benodigde inzet en expertise ‘noch onredelijk, noch ongebruikelijk’. Nadat mevrouw Thomas in 1996 een whiplash had opgelopen weigerde de verzekering iets uit te keren. Via letselschadebureau Pals kon zij een vergoeding krijgen van 8.800 euro. Omdat Thomas dat te weinig vond, schakelde zij Verkruisen in. De nota’s voor de werkzaamheden in 2000 en 2001 betaalde haar toenmalige echtgenoot. Na de scheiding procedeerde Thomas verder via het procesfonds van de Nederlandse Letselstichting. Die financierde het proces op no cure no pay-basis en hield per saldo 55 procent van de uitgekeerde 7,5 ton in. Het Gerechtshof Amsterdam zei onlangs dat Thomas met de resterende 3,4 ton genoegen moet nemen. Thomas diende vervolgens een klacht in over de nota van 118.697,82 euro die NLS betaalde aan Verkruisen.

 

Redactie

 

Download artikel als PDF

Advertentie