Crime after Crime gaat over de Californische Deborah Peagler die al meer dan twintig jaar vastzit wegens de moord op haar vriend die haar ernstig mishandelde. Een nieuwe wet staat het toe zaken te heropenen van veroordeelde vrouwen die door huiselijk geweld in aanraking zijn gekomen met justitie. Twee onervaren advocaten gaan de verdediging pro-deo voeren.

Love Crimes of Kabul vertelt het verhaal van drie vrouwen in een vrouwengevangenis in Kabul. De meeste vrouwen in deze gevangenis zitten opgesloten vanwege het overtreden van strenge islamitische leefregels. Filmmaker Tanaz Eshaghian brengt de gesprekken die de vrouwen voeren over recht en onrecht in beeld.

In Justice for Sale onderzoekt een Congolese advocaat, Claudine Tsongo, een verkrachtingszaak waarin de verdachte zonder enig hard bewijs is veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Deze documentaire laat zien hoe het rechts-systeem van Congo disfunctioneert.

In Give Up Tomorrow worden zeven jongens in de Filipijnen opgepakt naar aanleiding van de vermissing van twee meisjes. Paco Larranaga is een van deze jongens. Tijdens de moord was hij driehonderd kilometer verderop, maar daar trekt de Filipijnse politie zich niets van aan.

 

Redactie

 

Download artikel als PDF

Advertentie