Advocaten die meelopen met de Royal Ten in Den Haag steunen daarmee rechtstreeks de stichting Advocaten voor Advocaten (L4L). De stichting is blij met dit initiatief van de jongere garde. ‘We wilden laten zien dat je zelf ook iets kunt doen.’

Meer dan tweehonderd advocaten – en hun medewerkers – van zestig kantoren lopen op zondag 13 mei mee met de The Hague Royal Ten, die dit jaar voor de zestiende keer wordt georganiseerd rond Paleis Huis Ten Bosch in Den Haag. Het inschrijfgeld komt rechtstreeks ten goede aan L4L.

Zoals goede ideeën wel vaker tegelijkertijd op verschillende plekken ontstaan, heeft ook dit plan meerdere vaders en moeders. Claire Mulder en Martine Beijerman, advocaat bij ARBOR advocaten, respectievelijk promovenda staatsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, werden geïnspireerd door het Basic Principles Event van L4L eind november 2011 bij De Brauw. Daar raakten ze in gesprek met L4L-directeur Adrie van de Streek. ‘Wij vinden het fantastisch wat zij doen,’zegt Mulder. ‘Vergeleken met sommige landen verkeert de advocatuur in Nederland in een luxueuze positie, maar dat realiseert niet iedereen zich. Wij wilden de stichting daarom onder de aandacht brengen door mee te doen aan de Dam tot Damloop. Toen bracht Adrie ons in contact met Berend Broerse van Sdu Uitgevers die al bezig was met De Snelste Advocaat. We besloten de krachten te bundelen. Je kunt beter één ding ontzettend goed doen, dan meerdere maar half.’ Als hoofdsponsor neemt Sdu T-shirts, hardloopmeters en natuurlijk de feestelijkheden bij de finish voor haar rekening.

Broerse, inmiddels uitgever, kent de stichting nog uit de jaren negentig, toen hij zelf advocaat was in Den Haag. ‘Destijds werd er jaarlijks een veiling georganiseerd voor de stichting. Daar kwam Willem van Manen altijd naartoe, met een koffertje vol pinguïndassen en – boekjes. En die signeerde hij dan. Zodoende kwam ik al heel snel op de stichting.’

L4L-directeur Van de Streek is dolblij dat de stichting op deze manier meer bekendheid krijgt, juist bij de jongere generatie. ‘Dat mensen bereid zijn om echt iets te doen vind ik ontzettend gaaf. Natuurlijk zijn we ook blij met de grote en kleine bedragen die we maandelijks van kantoren en individuele advocaten ontvangen. Maar dit enthousiasme geeft gewoon ontzettend veel energie.’

 

Tatiana Scheltema

Download artikel als PDF

Advertentie