Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie moet van SP-Kamerlid Gesthuizen opheldering verschaffen over het oplopende conflict met de Orde over het toezicht op de advocatuur. Het Kamerlid wil dat Teeven het overleg met de Orde niet uit de weg gaat.

Gesthuizen stelde Kamervragen en wil van Teeven weten of zijn ministerie inderdaad de Orde verboden heeft haar alternatieve voorstel verder uit te werken. Volgens haar dreigt er een patstelling tussen de Orde en het ministerie over het toezicht dat de staatssecretaris kan doorbreken door alsnog met de Orde te overleggen.

Algemeen deken Jan Loorbach vindt een gesprek met de staatssecretaris zeker niet zinloos. ‘Hoewel er een principieel verschil van mening is, hebben we allebei het hoger doel voor ogen van een kwalitatief hoogstaande advocatuur en een goed functionerend toezicht.’

 

Redactie

Download artikel als PDF

Advertentie