In 2011 steeg de omzet van de 100 grootste Amerikaanse advocatenkantoren met 5.3 procent naar 54 miljard euro. Dat blijkt uit de Am Law 2012 – de Amerikaanse Stand van de Advocatuur – waar de The American Lawyer over bericht. Het aantal advocaten bij de Top 100 nam met 3.3 procent toe, er werken daar nu 86.272 advocaten.
Wat omzet betreft blijft Baker & McKenzie lijstaanvoerder met 1.7 miljard euro en de meeste winst was vorig jaar voor Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan: 550 miljoen euro, een stijging van maar liefst 31 procent. Dit advocatenkantoor uit Los Angeles nam 190 nieuwe mensen aan en opende vestigingen in Washington, D.C. en Moskou.
Grootste kostenposten voor de Top 100 vorig jaar waren ICT upgrades, bonussen en afschrijvingen op onroerend goed.

Download artikel als PDF

Advertentie