Het onderzoek naar de financiën van advocaat Bram Moszkowicz wordt pas over een maand afgerond, zegt de Amsterdamse deken Germ Kemper.

De Amsterdamse deken Germ Kemper zal zijn onderzoek naar de financiële handel en wandel van advocaat Bram Moszkowicz over ‘drie à vier weken’ afronden. Dat is later dan gepland. ‘De bedoeling was dat het op 22 mei zou gebeuren. Maar er kwamen nog enkele punten bij die om opheldering vroegen.’ Welke dat waren, laat Kemper in het midden.

Vorige week maakten de broers Moszkowicz in een persbericht bekend dat de maatschap Moszkowicz Advocaten is ontbonden. Bram Moszkowicz zal de strafpraktijk afzonderlijk blijven uitoefenen. Of er een verband is tussen het uittreden van Bram Moszkowicz en het onderzoek van de Amsterdamse deken, weet Kemper niet. ‘Geen idee. Daar kan ik alleen over speculeren.’ Bram Moszkowicz was donderdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Kemper las in augustus 2011 een artikel in NRC Handelsblad waarin melding werd gedaan van een conflict dat Moszkowicz zou hebben met de Belastingdienst. ‘Dat riep bij mij vragen op over zijn praktijkvoering.’ Moszkowicz zou contanten hebben ontvangen en zijn administratieve verantwoording zou ‘lacuneus’ zijn, zegt Kemper. ‘Ik wilde weten of dat beeld klopt en of er tegen Moszkowicz nadere stappen moeten worden ondernomen.’ Geruchten dat Moszkowicz met contant geld zou hebben gewinkeld in dure kledingzaken en bij juweliers, kent Kemper, maar doet daar geen onderzoek naar. ‘Het gaat er mij niet om wat hij met dat geld doet, wel hoe hij eraan komt.’

Kempers onderzoek zal niet openbaar zijn. ‘Maar ik zal er wel publieke mededelingen over doen.’

Door: Michel Knapen

Advertentie