Advocaat Ron Meulmeester doet dit jaar voor de vierde keer mee aan de beklimming van de Alpe d’Huez om zo geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker.

Alpe d’HuZes, zoals het wielerevenement heet, begon in 2006 toen 66 deelnemers bijna 4 ton ophaalden. Vorig jaar was dat uitgegroeid tot 4661 deelnemers die samen zo`n 20 miljoen euro bij elkaar fietsten.

‘Dit jaar mikken we op meer dan 30 miljoen,’ aldus Meulmeester (Kingfisher Advocaten in Amsterdam). ‘Er doen bijna 8100 mensen mee en die halen per persoon minimaal 3000 euro op. En sommigen doen veel meer dus dat bedrag halen we zeker.’

In tegenstelling tot veel andere deelnemers heeft Meulmeester geen persoonlijke reden om mee te doen. ‘Via mijn fietsclub, waarvan leden al meededen aan dit evenement, hoorde ik ervan. Ik leef erg mee met mensen die dit overkomt. Daarom probeer ik, op mijn sportieve manier, een extra bijdrage te leveren.’

En die is niet gering: het eenmalig beklimmen van de Alpe d’Huez – met een gemiddeld stijgingspercentage van 12 procent – vergt al gauw een dik uur, aldus Meulmeester. ‘Doe je hem een aantal maal achter elkaar, dan loopt dat snel op. Met afdalen erbij ben je per keer wel twee uur bezig.’ Desalniettemin is de ambitie van de Amsterdamse advocaat hoog gespannen. ‘Nadat het me vorig jaar vijf keer lukte, is de planning voor dit jaar om het zes keer te doen.’ 

Wie Meulmeester wil sponsoren, dat kan hier.

Door Mark Maathuis

Advertentie