Het onderzoek naar de financiën van advocaat Bram Moszkowicz wordt een maand later dan gepland afgerond, zegt de Amsterdamse deken Germ Kemper. ‘Er kwamen nog enkele punten bij die om opheldering vroegen.’ Welke dat waren, laat Kemper in het midden.
 De broers Moszkowicz maakten in een persbericht bekend dat de maatschap Moszkowicz Advocaten is ontbonden. Bram Moszkowicz zal de strafpraktijk afzonderlijk blijven uitoefenen. Kemper las in augustus 2011 een artikel in NRC Handelsblad waarin melding werd gedaan van een conflict dat Moszkowicz zou hebben met de Belastingdienst. ‘Dat riep bij mij vragen op over zijn praktijkvoering.’ Moszkowicz zou contanten hebben ontvangen en zijn administratieve verantwoording zou ‘lacuneus’ zijn, zegt Kemper. ‘Ik wilde weten of dat beeld klopt en of er tegen Moszkowicz nadere stappen moeten worden ondernomen.’ Kempers onderzoek zal niet openbaar zijn. ‘Maar ik zal er wel publieke mededelingen over doen.’

Download artikel als PDF

Advertentie