Maar de groei is minder dan vorig jaar, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet van juridische dienstverleners is het eerste kwartaal van dit jaar met 3,6 procent gegroeid. In het eerste kwartaal van 2011 was die groei weliswaar nog 5,8 procent, maar over heel 2011 2,3 procent. In 2010 groeide de omzet van de ‘rechtskundige dienstverleners’ met slechts 0,5 procent, na een verlies in het eerste kwartaal van 0,9 procent. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS.

Vergeleken met andere zakelijke dienstverleners doen de juristen het goed. Accountants- en administratiekantoren zetten 2,4 procent minder om en architectenbureaus zelfs 10,8 procent minder.
In het algemeen valt de omzet van de zakelijke dienstverleners in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw lager uit dan in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar. Maar volgens het CBS is die daling wel kleiner dan vorig kwartaal.

Betrekkelijk optimistisch
Per saldo zijn de zakelijke dienstverleners ook minder negatief gestemd over het economisch klimaat in het eerste kwartaal van 2012 dan een kwartaal eerder. En er zijn minder ondernemers die een negatieve ontwikkeling verwachten. De zakelijke dienstverleners verwachten dat de tarieven nauwelijks nog verder dalen en dat de werkgelegenheid minder zal krimpen dan in de voorgaande kwartalen. Ze zijn met andere woorden betrekkelijk optimistisch.

Door Lex van Almelo

Advertentie