Stagiaires met een origineel idee of verlichte visie zijn bij dezen van harte uitgenodigd mee te doen aan de essaywedstrijd die de Orde organiseert vanwege haar 60-jarig bestaan. 
Beschrijf in een vlammend betoog van maximaal 600 woorden hoe jij denkt dat de advocatuur over twintig jaar opereert. Wat is dan hun positie in de samenleving? Krijgen advocaten meer concurrentie? En hoe is het tegen die tijd met het toezicht gesteld? 
Alle essays worden beoordeeld door een jury met daarin schrijfster Jessica Durlacher, advocaat en schrijver Christiaan Alberdingk Thijm, voormalig AR-lid Hermine Voûte en Jonge Balie voorzitter Chrisje Bosman. 
De winnaar krijgt, naast een gloednieuwe iPad 3, de gelegenheid zijn of haar idee, plan of visie te presenteren tijdens het Jaarcongres van de Orde op vrijdag 28 september in de Westergasfabriek te Amsterdam. Ook wordt het winnende essay in dit blad gepubliceerd en wordt de winnaar voor Advocatenblad Start geïnterviewd. 
Inzendingen kunnen tot uiterlijk 30 augustus worden verstuurd naar mailadres [email protected].

Download artikel als PDF

Advertentie