Advocaten springen families bij in de door hitte geteisterde Amerikaanse staat Oklahoma. Terwijl Amerika met een van de grootste hittegolven ooit te kampen heeft, is het hebben van een airconditioner meer dan alleen maar prettig. Met dagen waarop de temperatuur niet onder de veertig graden zakt, kan het van levensbelang zijn. Dus toen een aantal advocaten in de staat Oklahoma erachter kwam dat het vaak ouderen en kinderen zijn die het met een ventilatortje moeten doen, kwamen ze in actie.
In minder dan 24 uur haalde de Oklahoma Association for Justice een kleine 25.000 euro op, goed voor de aanschaf van tweehonderd airconditioners. En het einde van de liefdadigheidsactie – die heel toepasselijk Lawyers are cool heet – is nog niet in zicht, zegt advocaat Bradley Gungoll, president van de Oklahoma Association for Justice. ‘Onze achterban is pas net begonnen. Zolang zij geld blijven sturen gaan wij door met airconditioners kopen.’

Download artikel als PDF

Advertentie