De zomer is een gek jaargetij waarin de wereld verdeeld is tussen vakantiegangers en thuisblijvers. Waar de eerste groep zich bezighoudt met schepnetjes, lekkere leesboeken of exotische gerechten, draaien de achterblijvers vaak dubbele diensten om de tent draaiende te houden.
Met dit zomernummer hoopt de redactie aan ieders wensen tegemoet te komen. Zo is er verstrooiing – advocaten vertellen over hun vakantiebestemming – en ruimte voor terugblikken. Want nu de Wet herziening gerechtelijke kaart aangenomen is, moeten advocaten afscheid nemen van gerechtsgebouwen waar men soms al jaren kwam.
Voor de doorwerkers zijn we de diepte in gedoken. Zo onderzochten we de problematiek rondom het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen; verder interviews met oud-advocaat Van der Laan en strategiegoeroe Martijn van der Mandele en een onderzoek naar de interne gevolgen van een niet-ontvankelijkheidsverklaring van het OM. Maar bent u juist als vakantieganger in die diepgravende analyses geïnteresseerd of wilt u juist vanachter de computer dromen over kitesurfen in Zuid-Frankrijk, onze zegen hebt u. De zomer is tenslotte een beetje een gek jaargetij.

Download artikel als PDF

Advertentie