Kitesurfers’ paradijs

‘Mijn vriend en ik houden van actieve vakanties,’ zegt Noortje Lina (VMW Taxand in Amsterdam), ‘dus zijn we dit jaar naar Spanje gegaan om te leren kitesurfen. We zaten in Tarifa, in het zuidelijkste puntje, waar de Atlantische Oceaan en Middellandse Zee samenkomen.  We hadden iedere dag les, maar afhankelijk van de wind was dat soms een uur en soms vier uur. Maar na tien dagen ging het best goed. Wel moet je veel blijven oefenen, dus als de agenda’s het toelaten, gaan we nog een keer.’

Kan niet wachten

‘Als ik nu naar buiten kijk, kan ik maar één ding denken,’zegt Janneke Mulder (Ouwendijk Advocaten in Rotterdam, ‘was ik maar vast daar.’ ‘Daar’ is dit jaar Al Hoceima, een havenstad in het Noorden van Marokko waar de ouders van haar Marokkaanse vriend een huis hebben. ‘Het wordt een echte strandvakantie, met af en toe een uitstapje met de auto om de buurt te verkennen. We zitten vlak bij het Rifgebergte en daar heb je nog van die kleine dorpjes met lemen huisjes. Erg bijzonder.’

Advocaat op badslippers

Of het deze zomer een strandvakantie of een werkweek in Marbella wordt, weet hij nog niet. Barry van de Luijtgaarden is advocaat voornamelijk op gebied van (internationaal) strafrecht bij Gimbrère International Advocaten, met vestigingen in Nederland en Spanje. ‘Een paar jaar geleden werd ik ‘s middags  vanuit mijn stamkroeg opgetrommeld. Die dag kwam ik van het strand en had mijn badslippers nog aan. Ik ben meteen in de auto gesprongen op weg naar een gevangenis in Malaga. Daar zat een 14-jarige Nederlandse jongen vast voor diefstal van een Mars.’

‘Beetje control-freak

‘Eerst naar een huisje vlak bij Lyon, kastelen en dorpjes bezoeken. En er is ook een pretpark in de buurt,’ zegt Sytze Hiemstra, advocaat bij Hiemstra Van Halderen Advocaten in Haarlem over zijn vakantie met zijn vrouw en twee dochters (6 en bijna 4). ‘Daarna gaan we naar mijn ouders in een dorpje vlak bij Nice.’ Hoewel Hiemstra zijn praktijk aan zijn collega overdraagt, houdt hij contact met zijn kantoor. ‘Ik check af en toe mijn mail en blijf bereikbaar. Ik ben een beetje een control-freak.’

Strandvakantie

Voor Frank Franssen (LenaertsVoorvaart Advocaten in Breda) was zijn vakantie in een huisje in Zuid-Frankrijk met zijn vrouw en twee jonge kinderen even omschakelen. ‘Ik werk fulltime en ben het niet gewend de hele dag de kinderen om me heen te hebben. Maar op de gebroken nachten na, was het heel leuk. We zijn vaak naar het strand geweest: lekker eten en drinken bij strandtentjes en de kinderen met emmer en schep in het zand. In de buurt van ons vakantiehuisje hebben we ook leuke middeleeuwse steden als Béziers, Pézenas en Narbonne bezocht.’

Bestemming bekend

‘Wij spelen dit jaar op safe,’ zegt Diane Klock (Vos & Vennoten Advocaten in Haarlem) over de reis van haar man en twee kinderen naar het Noord-Italiaanse Imperia. ‘Ik ben net voor mezelf begonnen en wilde wat de vakantie betreft geen besognes. We zijn daar eerder geweest en ik weet precies waar ik de lekkerste cappuccino en pasta kan krijgen. Maar omdat dit mijn eerste vakantie als zelfstandig ondernemer wordt, gaan de laptop en iPhone wel mee.’

Mystiek land

‘Mijn ouders wonen in Schotland en daar ga ik met mijn man en drie kinderen naartoe,’ vertelt Morgane Veenhuijzen (Veenhuijzen Advocatuur in Den Haag). ‘Zij wonen bij St Andrews, een waanzinnig mooi plaatsje aan de Oostkust dat ook wel bekend staat als hét golfparadijs. Saillant detail is alleen dat wij niet golfen. Dit tot grote ontsteltenis van Nederlandse vrienden, waarvoor wij, als zij hier zijn, speeltijd proberen te regelen.’ Volgens Veenhuijzen is Schotland een mystiek land. ‘Mensen denken er niet snel aan hier op vakantie naartoe te gaan, maar de bergen, natuur en mensen zijn geweldig.’ 

Bourgondisch vakantie vieren
De hardloopschoenen gaan mee naar Zuid-Frankrijk. Verder heeft Chrisje Bosman (28) (De Advocaten van Van Riet in Utrecht en voorzitter van de Stichting Jonge Balie Nederland) nog geen uitgebreid programma voorbereid met must sees. Samen met haar vriend en zijn familie gaat ze twee weken naar een huisje vlak bij Marseille. ‘Lekker om niets te hoeven. Boeken lezen, zwemmen en koken. De Zomer Allerhande gaat mee, die pluizen we helemaal uit. We gaan naar lokale supermarkten en marktjes, proberen lokale producten uit. Een bourgondische vakantie.’   

 

Download artikel als PDF

Advertentie