Op de nieuwe weblog ‘Ivoren Toga’ schrijven vier juristen over ontwikkelingen in de rechtsstaat.

‘Tijdsdruk en routine zijn aanwinsten voor de rechtspraak’ luidt de kop boven de blog van Rinus Otte, hoogleraar rechtspleging aan de Rijksuniversiteit Groningen en vice-president van Gerechtshof Arnhem.

Hij reageert op een rapport van twee psychologen over de factoren die het raadkamerproces in strafzaken beïnvloeden en concludeert dat ‘het aardig zou zijn als er grondig normatief getint onderzoek wordt verricht naar de misvatting dat tijdsdruk minder kwaliteit van werken oplevert.’

Samen met Willem Korthals Altes , Rick Robroek en Dato Steenhuis schrijft hij sinds begin deze maand persoonlijke, kritische bevindingen over actuele ontwikkelingen in het recht.

Kijk voor meer informatie op de website www.ivorentoga.nl.

Advertentie