De Vietnamnese Minister van Justitie was vandaag op bezoek bij Kneppelhout& Korthals Advocaten ter gelegenheid van de opening van hun ‘Vietnamdesk.’

Een primeur voor kantoor Kneppelhout&Korthals Advocaten in Rotterdam: sinds vandaag is dat het eerste Nederlandse advocatenkantoor met een ‘Vietnamdesk.’ In aanwezigheid van niemand minder dan de Minister van Justitie van Vietnam werd het samenwerkingsverband met een advocatenkantoor uit Hanoi feestelijk bezegeld.

De cijfers liegen er niet om, benadrukt de minister in zijn toespraak voor een tiental aanwezige Nederlandse ondernemers, Vietnamese hoge ambtenaren, advocaten en de ambassadeur van Vietnam. Nederland is een van de grootste investeerders in Vietnam en het land zou graag ook een haven zoals die in Rotterdam bouwen. Met die gedachte in het achterhoofd en de hedendaagse noodzaak voor advocaten om proactief op zoek te gaan naar cliënten, hoopt Kneppelhout& Korthals een nieuwe markt aan te boren in Vietnam.

Goede ervaringen
Na diverse verbanden van kantoren met Chinese tegenhangers is het nu de eerste keer dat Nederlandse advocaten een verband aangaan met hun Vietnamese confrères. Kneppelhout& Korthals begon tien jaar geleden ook met een China-desk en heeft nu twee Chinese medewerkers in dienst die in Mandarijn de betrekkingen met cliënten in hun thuisland onderhouden. Volgens managing partner Marc Padberg leerde het kantoor uit die ervaring dat die verbindende culturele (want vertrouwde) factor cruciaal is om binding te zoeken met de nieuwe groeiende economieën.

Toen de Vietnamees-Nederlandse advocate Han Nguyen zo’n vijf jaar geleden op het kantoor kwam te werken, rees daarom al gauw het idee om via haar kennis van de Vietnamese gemeenschap ook een samenwerking te zoeken met dat land. Nguyen sprak haar netwerk aan, wat na een klein jaar leidde tot samenwerking met advocatenkantoor Dao & Brothers uit Hanoi.

Tekst: Olga van Ditzhuijzen

Advertentie