Een nieuw wapen in de strijd om de student: serious gaming. Stibbe lanceerde vorige week de Arresten Game, een spel voor de smartphone waarmee rechtenstudenten de jurisprudentie voor hun tentamen kunnen leren.

Marc Salomon, COO bij Stibbe: ‘We wilden onze naamsbekendheid onder studenten op een leuke, innovatieve manier vergroten en tegelijk ervaring opdoen: wat komt er bij de ontwikkeling van zo’n product kijken? Hoe reageren mensen erop?’

Volgens Salomon zit het met dat laatste wel goed: ‘De App is inmiddels meer dan tweeduizend keer gedownload en we kregen al de vraag waarom er niet ook een versie voor fiscaal recht is. Er zijn al ideeën besproken voor een volgende release.’

Ook voor de cliënt zijn volgens Salomon leuke smartphone-applicaties te bedenken. ‘Je zou bijvoorbeeld een calculator kunnen maken voor de berekening van ontslagvergoedingen. Er zijn allerlei kennisintensieve toepassingen mogelijk waarmee je cliënten kunt ondersteunen.’ Het ontwikkelen van een App is volgens Salomon niet vreselijk duur. ‘Maar het kost veel tijd om zo’n spel te vullen en up-to-date te houden.’

Liesbeth Lanser, bestuurssecretaris en perswoordvoerder bij Stibbe, vindt de Arresten Game ook best aardig voor advocaten. ‘Je kunt er in de trein je kennis mee opfrissen en doorklikken naar de hele uitspraak.’

De Arresten Game is gratis te downloaden voor IPhone en Android apparaten.

Tekst: Trudeke Sillevis Smitt

Advertentie