Böhler Advocaten in Amsterdam gaat vanaf deze week een samenwerkingsverband aan met het Londense advocatenkantoor Doughty Street. Wat houdt deze alliantie precies in en wat zijn de verwachtingen?

Hij is onderweg naar Londen voor een seminar en zit in de trein op weg naar Schiphol, maar advocaat Michiel Pestman (Böhler Advocaten) licht op de valreep het samenwerkingsverband toe dat zijn kantoor is aangegaan met Doughty Street.

Waarom een verband met juist dit kantoor?
‘De advocaten die op dat kantoor werken, ken ik al lang. Zij zitten ook in het circuit van internationale zaken en procedures. Ik ben er een aantal keer op bezoek geweest en eigenlijk was het liefde op het eerste gezicht. Wij delen hetzelfde ethos; beide kantoren proberen door middel van het recht maatschappelijke doelen te bereiken. Zij worden, net als wij, als politiek kantoor gezien. Ze zijn eigenlijk een spiegelbeeld van ons.’

Willen jullie Böhler Advocaten hiermee prominenter internationaal op de kaart zetten?
‘Het biedt voor ons kansen meer te internationaliseren en via Doughty vaker met dit soort zaken bezig te zijn. Het recht wordt ook steeds internationaler, zeker in mijn rechtsgebied [strafrecht, red.]. Doughty Street staat bekend om grote, internationale zaken, bijvoorbeeld voor Greenpeace. Advocaat John Jones heeft Julian Assange bijgestaan. Deze man heeft veel expertise op het gebied van uitleveringsrecht en het is handig om met zo iemand te kunnen sparren.’

Wat is het doel van deze alliantie?
‘Wij zijn geen financiële verbintenis aangegaan, maar het is voor beide partijen een aantrekkelijk samenwerkingsverband. Het idee is gebruik te maken van elkaars expertise en kennis in bepaalde zaken. Voor hen is het praktisch dat hier de tribunalen zijn gevestigd en wij daar ervaring mee hebben. En zij hebben een uitgebreid netwerk. Vaak heb je in een zaak behoefte aan hulp van over de grens, dan kun je het niet in je eentje. Nederland is te klein. We kunnen elkaar inschakelen als dat nodig is.’

Tekst: Hedy Jak

Advertentie