De medewerkers van Kennedy Van der Laan hebben het getroffen: het Amsterdamse advocatenkantoor is tijdens de uitreiking van de Beste Werkgevers Awards tweede geworden op de lijst van Beste Werkgevers van Nederland in de zakelijke dienstverlening.

Verder is het kantoor op de zesde plaats geëindigd als Beste Werkgever in de categorie ‘minder dan 1.000 medewerkers’ – vorig jaar was dat nog de 22e plaats. In deze lijst is Kennedy Van der Laan het enige advocatenkantoor. De prijzen zijn op 9 oktober in het DeLaMar Theater in Amsterdam uitgereikt. Eerder dit jaar mocht Kennedy Van der Laan al de Chamber’s Client Service Award in ontvangst nemen als blijk van waardering van haar cliënten.

Het Beste Werkgeversonderzoek, een initiatief van Effectory en VNU Vacature Media, is dit jaar voor de elfde keer uitgevoerd. Doel is om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan dit onderzoek namen ruim driehonderd organisaties deel; 190 duizend respondenten gaven hun mening over goed werkgeverschap.

‘Vorig jaar zijn we begonnen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek,’ zegt HR-manager Machteld Vink. ‘We wilden beter weten wat er onder onze medewerkers leeft, om ervoor te kunnen zorgen dat ze het naar hun zin hebben en daardoor optimaal functioneren.’ Kennedy Van der Laan vroeg Effectory dat onderzoek uit te voeren, en deed zo automatisch – en zonder dat ze het wisten – mee aan deze verkiezing. De medewerkers vulden een uitgebreide vragenlijst in, en daaruit bleek dat het kantoor hoog scoorde op tevredenheid, betrokkenheid, bevlogenheid, werksfeer en verloopbestendigheid.

Tekst: Michel Knapen

Advertentie