Tijdens het jaarcongres van de Orde, die dit jaar zestig jaar bestaat, was er aandacht voor de onafhankelijkheid van de advocatuur, die in het gedrang komt. Maar sprekers, cabaret, een reuze schommel  en Ali B zorgden op 28 september in de Amsterdamse Westergasfabriek ook voor verlichting.

1. Jan Loorbach: ‘Voor de kwaliteit van het toezicht moet de vraag naar de feitelijke meerwaarde van het Teeven-toezicht met een daverend nee worden beantwoord.’ » 2. Dennis Karpes, oprichter van Dance4Life en de Naga Foundation over denken vanuit oplossingen. » 3. Rapper Ali B vindt dat rappers en advocaten op elkaar lijken, want beiden ‘ouwehoeren de hele dag’. » 4. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven tijdens zijn toespraak. ‘Orde en kabinet verschillen van mening over de manier waarop toezicht uiteindelijk beslag dient te krijgen. Maar waar we het roerend over eens zijn, is dat het toezicht modernisering behoeft(..).’ » 5. Staatssecretaris Fred Teeven (links) en Jan Loorbach (rechts). » 6. Het Balie Cabaret. » 7. De 25-jarige ICT-expert Danny Mekic gaf een wervelende presentatie over nieuwe ICT-vormen en de impact van social media. » 8. Van links naar rechts: presentator Twan Huys in gesprek met Mark Stephans, advocaat van Julian Assange, Valentyna Telychenko, advocaat van Julia Timosjenko uit de Oekraïne en Ronny Boudewijn, advocaat van Marc Dutroux. » 9. Handen in de lucht en voetjes van de vloer tijdens het optreden van de rappers Ali B en Brownie Dutch. » 10. ‘Verlichte spreker’ Dieuwke Wynia, hoofdredacteur bij De Wereld Draait Door na afloop van haar lezing.

Download artikel als PDF

Advertentie