Beroepsaansprakelijkheid van advocaten (en notarissen en accountants), dat is zijn forte. Walter Hendriksen, advocaat en partner bij Van Doorne in Amsterdam is door het College van Afgevaardigden benoemd als nieuwe algemeen deken per 1 juli 2013. Hij volgt de huidige algemeen deken Jan Loorbach op.

‘Ik weet alleen dat ik ben voorgedragen.’ Dat is alles wat Hendriksen woensdag, één dag voor zijn mogelijke benoeming tot algemeen deken kwijt wil. Het College van Afgevaardigden beslist daarover vanmiddag.

Hendriksen gaat al jaren mee in de (Amsterdamse) advocatuur: in 1983 werd hij advocaat bij Van Doorne, en in 1991 partner. Zijn rechtenstudie deed hij in Utrecht. Bij Van Doorne leidt hij de praktijkgroep Proces-, Insolventie- en Verzekeringsrecht. Daarnaast is hij ook gastdocent bij diverse cursussen op het gebied van het vermogensrecht in het algemeen en beroepsaansprakelijkheid in het bijzonder.

Begin 2010 gaf Hendriksen een interview aan het Advocatenblad. Daarin ging hij uitgebreid in op beroepsfouten die advocaten kunnen maken, en hoe de kans daarop kan worden geminimaliseerd. ‘Protocollen, extra checks, de interne organisatie op orde, het helpt allemaal. Maar waterdicht wordt het nooit’, zegt Hendriksen in dat interview.

De huidige algemeen deken, Jan Loorbach, zal op 1 juli 2013 het stokje overdragen aan Hendriksen.

Verder benoemde het College van Afgevaardigden Wanda van Kerkvoorden (managing partner van SOLV Advocaten in Amsterdam) als nieuw lid van de Algemene Raad.

Tekst: Michel Knapen

Advertentie