De eerste nieuwe advocatenpassen konden gister in het Amsterdamse Carlton Hotel worden afgehaald. Tegen de middag waren er zo`n 100 uitgereikt.

‘De opkomst valt me niet tegen,’aldus Lex Samuel, managing director Netherlands van QuoVadis, het bedrijf achter de nieuwe pas. In een zaaltje van het hotel met uitzicht op de Munt staat een aantal tafels waarachter medewerkers van QuoVadis binnendruppelende advocaten opvangen. Daar wordt hen om een ID gevraagd en een wachtwoordzin waarmee men zich telefonisch kan identificeren als de pas verloren is.

Dat het uitreikproces zo grondig wordt aangepakt, is inherent aan de mogelijkheden van de pas, aldus Samuel. ‘Dit wordt je ID voor de rechtbank en hij zorgt voor de ontsluiting van diverse online applicaties die de Orde straks gaat aanbieden. Ook kunnen advocaten in de toekomst via deze pas al hun stukken versleuteld versturen. Dat is veel veiliger dan mailen, waarbij zonder dat mensen het doorhebben soms wel 10 kopieën op verschillende servers en spamfilters gemaakt worden.’

De rest van de maand zijn medewerkers van Quo Vadis aanwezig in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht om passen uit te reiken. Voor meer informatie over de nieuwe pas kunt u hier terecht. U kunt ook contact opnemen met de Orde via 070-33 53 554 of [email protected]. Voor vragen over de LVA of de planning van de kantoorbezoeken kunt u contact opnemen met Quo Vadis 030-2324320.

Tekst: Mark Maathuis

Advertentie