Het internationale advocatenkantoor Allen & Overy verplaatst drieënveertig banen van niet-juridische medewerkers uit Europa en de Verenigde Staten naar het support services centre in Belfast.

In de praktijk betekent de reorganisatie dat deze personeelsleden worden ontslagen, tenzij ze naar Noord-Ierland verhuizen. Zeven van deze medewerkers werken nu nog bij de Amsterdamse vestiging van het kantoor.

Partner Arnold Croiset van Uchelen noemt kostenbesparing als een van de motieven voor deze verandering. ‘Door de krachten in het support centre te bundelen, kun je professioneler werken,’ zegt Croiset van Uchelen. De niet-juridische medewerkers verrichten ondersteunende taken voor het kantoor op gebied van financiën, IT, zakelijke dienstverlening en marketing.

Starters subsidie
De reden dat het internationale kantoor ervoor gekozen heeft de krachten juist in Noord-Ierland te bundelen, is volgens Croiset Van Uchelen dat het een West-Europees land is met een Europese tijdzone en dat de toekomstige medewerkers overwegend Engels als moedertaal zullen hebben. Daarnaast heeft de starters subsidie die Noord-Ierland verstrekt een rol gespeeld, vertelt Croiset van Uchelen. ‘Noord-Ierland is goedkoper dan Nederland en ook de VS. Er is een stimuleringsbeleid voor starters.’

In 2011 werd het dienstencentrum van Allen & Overy geopend met steun van de Noord-Ierse overheid. Voor het creëren van driehonderd banen kreeg Allen & Overy 2,5 miljoen pond van Invest Northern Ireland.

Na de zomer zullen de drieënveertig banen naar Noord-Ierland worden verplaatst. Waarom Allen & Overy ervoor kiest om alleen niet-juridische banen naar Belfast over te hevelen? ‘Dat werk kan overal ter wereld worden gedaan. Voor advocaten is het belangrijk dat ze dichtbij hun cliënten werken.’

Tekst: Sabine Droogleever Fortuyn

Advertentie