Negentien maanden zat zijn cliënt onterecht te lang vast voor het gooien van een waxinelichthouder tegen de Gouden Koets in 2010. Reden voor advocaat George Menick een ton schadevergoeding te eisen.

Erwin L. de ‘waxinelichthoudergooier’ hoorde afgelopen week in het Gerechtshof in Den Haag vijf maanden gevangenisstraf tegen zich eisen met aftrek van voorarrest. L. had intussen al 24 maanden vastgezeten.

Volgens zijn advocaat George Menick (Veem Advocaten in Amsterdam) is zijn cliënt groot onrecht aangedaan. Momenteel treft de raadsheer voorbereidingen voor het indienen van een schadeclaim. ‘Mijn cliënt heeft negentien maanden te lang vastgezeten. Ik heb nog niet nagedacht over het precieze bedrag, maar ik verwacht een schadevergoeding van rond de ton euro,’ aldus Menick.

Tekst: Hedy Jak

Advertentie