De tijd dat advocaten en bedrijfsjuristen op grote afstand van elkaar in hun eigen wereld werkten en afgezien van inhoudelijk contact over zaken nauwelijks met elkaar spraken, is voorbij.

Over de kant die het op moet, wordt binnen beide beroepsgroepen al langer gesproken, zegt Max Hübner (corporate counsel van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM). ‘Maar wat ik tot nu toe miste, is de verbinding.’ Hij nam daarom het initiatief voor het symposium op 5 maart waar advocaten en bedrijfsjuristen samen de kansen en mogelijkheden van deze ontwikkeling zullen verkennen.

Dat de tijd dat ‘de cliënt de advocaat belde’ inderdaad voorbij is, kan Heleen Kersten (managing partner bij Stibbe) beamen. ‘Wat dat betreft is de financiële crisis goed geweest. Het heeft iedereen opgeschud.’ Samen met onder andere de voorzitter van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen Jean Schreurs ( bedrijfsjurist NXP semiconductors), en collega managing partners Bart Holthuis (JPR) en Martijn Snoep (DBBW) neemt zij tijdens het symposium zitting in het panel dat onder leiding staat van dagvoorzitter Christ’l Dullaert (directeur Le Tableau). Tijdens de bijeenkomst gaat men in op vragen als ‘wat zijn de dominante thema’s in 2013, hoe wordt daar invulling aan gegeven en welke creatieve ideeën zijn er al in de praktijk toegepast?’

‘Het is goed om iedereen bij elkaar te brengen,’ aldus Kersten, ‘want iedere advocaat wil een cliënt die echt tevreden is; en een general counsel wil echt geholpen worden. Het is leuk en interessant om samen te kijken hoe we dat kunnen bereiken, want zoals het voor de crisis was, wordt het nooit meer.’ Hübner: ‘Ik kijk er naar uit om die dag te luisteren en zo de verwachtingen over en weer te peilen. Om vervolgens de next steps te bepalen. Want wie hier nu niet mee bezig is, die mist de boot.’

Voor meer informatie over het symposium en aanmeldingen kunt u hier terecht.

Tekst: Mark Maathuis

Advertentie